Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Με «μαύρα κουτιά» και τα οχήματα!


Με «μαύρα κουτιά» και τα οχήματα!

Το ευρέως γνωστό ως «μαύρο κουτί» των αεροσκαφών, είναι έτοιμο να τοποθετηθεί και στα οχήματα, με τον οργανισμό ασφαλείας αυτοκινητοδρόμων Αμερικής (NHTSA), να ανακοινώνει ότι θα είναι υποχρεωτικά σε όλα τα επαγγελματικά τετράτροχα κάτω των 3,5 τόνων.

Ο οργανισμός, είχε προτείνει τις ειδικές αυτές συσκευές από το 2006, με το σύνολο των εταιρειών να τις έχει τοποθετήσει ήδη στα καινούρια μοντέλα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι
παρότι τα «μαύρα κουτιά» θα είναι υποχρεωτικά από τον Σεπτέμβριο του 2014, το 96% των οχημάτων που θα πάρουν άδεια κυκλοφορίας τον επόμενο χρόνο θα εφοδιάζεται με το συγκεκριμένο σύστημα.

Στόχος των Αρχών, είναι να μπορούν να καταλαβαίνουν άμεσα πώς προκλήθηκε ένα ατύχημα, συγκεντρώνοντας τα δεδομένα από το όχημα που ενεπλάκη σ’ αυτό, όπως την ταχύτητα, ποιες κινήσεις έκανε ο οδηγός -αν πάτησε γκάζι ή φρένο ή έστριψε το τιμόνι- και αν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το μέτρο εξετάζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει σαφώς πιο αυστηρά κριτήρια από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο ή χώρα παγκοσμίως, σε κάθε τομέα.

www.monopoli.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου