Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

eCall: Μια εφαρμογή που σώζει ζωές


Το σύστημα αυτό -ευρέως γνωστό ως "eCall"- αποτελεί μια εθνική πιλοτική εφαρμογή (από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνίας & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών) και αφορά το πανευρωπαϊκό σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης που τοποθετείται στα αυτοκίνητα.

Η υπηρεσία αυτή έχει ως σκοπό να σώσει ζωές -έως και 2.500 ανθρώπινες ζωές ετησίως- και να μειώσει τους σοβαρούς τραυματισμούς έως 15%.

Η ειδοποίηση για ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού στη συσκευή που είναι τοποθετημένη στο αυτοκίνητο, μέσα από τη χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας (GSM) και τον προκαθορισμένο αριθμό έκτακτης ανάγκης (112).


Η κωδικοποιημένη κλήση που μεταφέρεται μέσω του δικτύου ασύρματης επικοινωνίας, αναγνωρίζεται από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σαν μια κλήση έκτακτης ανάγκης (με όλες τις πληροφορίες τοποθεσίας, οχήματος και λοιπά χαρακτηριστικά) και μεταφέρεται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης eCall.

Αυτό με τη σειρά του, επικοινωνεί με τους επιβάτες του οχήματος και συντονίζει τις ενέργειες διάσωσης με τις αρχές.

www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου